Diego Simeone är bäst

diegosimeone_charismaJapp så är det. Vad ska man säga? Jag gillar inte att vara den som hyllar och dissar precis så som vinden blåser för stunden. Man har så lätt att se dum ut. Men i Diego Simeones fall är det bara att konstatera, enligt mig, att han är bästa tränaren i världen. Av den anledningen har jag nu lyft upp honom som etta på min lista över världens bästa managers. Efter det han gjort med Atlético Madrid under sina tre år där kan man inte längre förneka det. Om han hade vunnit mot Real Madrid i CL-finalen, vilket jag tycker att han borde gjort och att Atlético var värda, så tror jag att hans tid skulle gå till historien som den främsta prestationen som manager genom tiderna. Och jag är inte ensam. En skribent som vi känner igen från Liverpool, Jamie Carragher, skrev vad han tyckte om Simeone i Dailymail. Jag kan inte annat än att hålla med Carragher. Simeone är en maskin, ett djur, något utomjordiskt. Han har en så jäkla pondus och ett djupt taktiskt kunnande.

Så många Atlético-spelare och ex-spelare har redan extremt mycket att tacka Simeone för. Arda Turan, Koke, Miranda, Courtois, Diego Costa, Radamel Falcao, David Villa och hur många fler?

Jag hoppas verkligen och innerligt att Diego Costa stannar och att Atlético vinner La Liga nästa år igen. För mig får de gärna bli CL-mästare och Copa del Rey-mästare också.

 

Category: Nyheter
Comments are disabled